Harjoitukset

Yhdistyksessämme on tällä hetkellä kuusi viikkotreeniryhmää. Ryhmään kuuluu noin 6 – 8 henkilöä ja heidän ohjaamansa koirat. Jokaisessa treeniryhmässä on kaksi kouluttajaa, jotka neuvovat muiden koirakoiden etenemisessä.

Ryhmät harjoittelevat Tampereella ja ympäristökunnissa ja oma auto on välttämätön, sillä harjoitukset sijoittuvat yleensä julkisen liikenteen ulottumattomiin. Harjoituksia järjestetään oikeastaan ihan missä tahansa: metsämaastoissa, taajamissa, rakennuksissa, rannoilla ja silloin tällöin myös vesillä.

Jokaisella ryhmällä on oma vakituinen treenipäivä ja treenit kestävät yleensä noin neljä tuntia. Treeneissä jokainen koirakko osallistuu vuorollaan isompaan etsintäharjoitukseen, joka mallintaa oikeaa etsintää, toki suorittavalle koirakolle muokattuna. Jokainen ohjaa omaa koiraansa mutta toimii myös maalihenkilönä, jäljentekijänä ja suunnistajana toisten koirakoiden harjoituksissa. Viikkotreenien järjestysvuoro kiertää eli jokainen ryhmäläinen organisoi vuorollaan viikottaiset treenit.

Viikkotreenien lisäksi järjestetään kerran kuussa myös hälytysryhmän harjoituksia (ks. Hälytysryhmän toiminta). Hälytysryhmäläiset osallistuvat myös Vapepan Tampereen paikallistoimikunnan järjestämiin etsintäharjoituksiin.

Mikäli haluat tulla katsomaan harjoituksiamme, ota yhteyttä koulutusvastaavaamme sähköpostitse koulutusvastaava.tse@gmail.com

 

 

Back to top