Syyskuulumisia 2020

Koronaviruksen saapuminen Suomeen pisti myös yhdistyksemme toiminnan hetkeksi tauolle. Keväällä maaliskuusta toukokuulle oli kahden kuukauden jakso, kun treenit ja kokeet oli peruutettuna. Muutama koulutus pidettiin teoriaosuuksiltaan etänä (Virta-valmennus ja Treenisuunnitelman rakentaminen) ja Virta-valmennuksen harjoitukset sitten ihan livenä rajoitusten hieman hellitettyä toukokuun lopussa.

Leena ja lapinporokoira Tuhka Virta-valmennuksen harjoituksessa.

Toukokuun puolessa välissä käynnistimme taas toimintaamme ja kesän aikana treenit ja kokeet ovat pyörineet lähes normaalisti koronarajoitusten puitteissa. Ensiaputehtävissä olemme harjoitelleet tilanteita turvavälit huomioiden ja olemme muutenkin miettineet, miten hommat hoidetaan turhia kontakteja välttäen.

Tauosta huolimatta saimme kesällä muutaman jälkikokeen hyväksytysti läpi ja elokuun lopussa hakukokeessa tuli hyviä tuloksia taidontarkistuksista ja peruskokeista. Syksylle on vielä tulossa ainakin 4 koetilaisuutta sekä mahdollisesti Virta-tarkastuksia uusien hälykoirakoiden saamiseksi hälytysryhmäämme.

Harjoituksessa lapinporokoira Puhti on tarkentanut hajunlähteen vanhaan autoon ja ilmaisee haukkumalla samalla kun koiranohjaaja Elina ja suunnistaja Päivi saapuvat lähemmäs.

Uusien koirakoiden nousu etsinnöissä käytettäväksi on pitkä ja työteliäs saavutus koko yhdistykseltä, eritoten tietysti koiranohjaajalta itseltään. Työtunteja ei lasketa ja kaikki aktiivijäsenet ovatkin mukana koirakon taitojen karttumisessa mm. viikkotreenien, hälytreenien ja kokeiden järjestämisen muodossa. Pelastuskoiratoiminta on aina tiimityötä!

Suunnistaja Kaisa ja australiankelpie Bono synkronoidulla lepotauolla.

Kuvat Eeva Kaataja

Back to top