Vuoden 2019 alkeiskurssi päättynyt

Viimeisimmän alkeiskurssin järjestimme kuluneen vuoden elo-marraskuun välisenä aikana. Alkeiskurssi alkoi käytännössä jo elokuun puolessa välissä olleella infotilaisuudella, jossa kerroimme toiminnastamme. Siellä sai ilmoittautua pääsykokeeseen, joka järjestettiin 31.8.2019.

Pääsykokeessa ohjaajat toimivat koiriensa kanssa pienryhmissä ja kiersivät eri rasteilla. Rasteilla arvioitiin niin koiran kuin ohjaajan toimintaa sekä tietysti yhteistyötä. Pääsykokeen jälkeen rastiarvioijina toimineet yhdistyksen kouluttajat tekivät päätökset alkeiskurssille hyväksyttävistä koirakoista. Tänä vuonna koirakkopaikkoja oli tarjolla 7.

Pääsykokeen junioreita

Alkeiskurssi alkoi luennolla Koiran oppimisesta. Tämän jälkeen oli yksi kerta käytännön harjoituksia hallittavuudesta. Sen jälkeen oli luento + kaksi harjoituskertaa sekä partioinnista että jäljestä, molemmista osiot erikseen. Lopuksi oli vielä isompi etsintäharjoitus (yhdistyksen kuukausittainen hälytreeni), johon kurssilaiset osallistuivat sekä toinen käytännön harjoitus hallittavuudesta. Alkeiskurssin omat koulutukset päättyivät marraskuun lopussa ja kurssilaiset siirtyivät pienryhmiin 4kk:n koeajalle.

Eerik ja Alma lähdössä alkeiskurssin jälkiharjoitukseen.

Back to top