Vuoden 2019 alkeiskurssi järjestetään syksyllä

Tänä vuonna järjestämme alkeiskurssin syksyllä. Kaksi edellistä alkeiskurssia on järjestetty keväällä mutta koska otamme uusia jäseniä mukaan aina kun ryhmissämme on tilaa uusille harrastajille, niin ajankohta ei ole vakiona keväisin. Tällä hetkellä yhdistyksessämme on treeniryhmiä 6 ja niissä harjoittelee 6-8 koirakkoa per ryhmä.

Mukaan toimintaan pääsee osallistumalla ensin infotilaisuuteen 13.8.2019, jossa kerromme tarkemmin mitä pelastuskoira tekevät ja mitkä ovat yhdistyksemme tavoitteet. Infotilaisuuden jälkeen otamme vastaan ilmoittautumisia pääsykokeeseen, joka järjestetään 31.8.2019. Pääsykokeessa suoritetaan erilaisia tehtäviä oman koiran kanssa pienissä ryhmissä. Yhdistyksemme kouluttajat tarkkailevat koirakoita koko pääsykokeen ajan. Pääsykokeessa emme odota näkevämme valmiita pelastuskoirakoita vaan toivomme, että osallistuvat koirakot ovat yhteistyökykyisiä, rentoja ja sosiaalisia. Usein kouluttajillamme onkin vaikea valinta edessä, että mitkä koirakot pääsevät mukaan toimintaamme.

Alkeiskurssilla on neljä teoriakertaa, joissa käydään läpi koiran kouluttamista yleisesti, partiointia, jäljestämistä sekä etsintää. Kaikista näistä on myös käytännön harjoitukset oman koiran kanssa, paitsi etsinnän harjoituksissa seurataan yhdistyksen hälytysryhmän koiria harjoituksissaan. Alkeiskurssi maksaa 50€ ja koulutuskertojen päivämäärät ilmoitetaan infotilaisuudessa.

Infotilaisuuteen tulijoilta pyydämme ilmoittautumiset osoitteeseen tulokaskurssi@gmail.com, jotta osaamme varautua riittävän kokoisella tilalla sekä oikealla määrällä kahvia :).

Tervetuloa mukaan!

Back to top